Hírek Gulyás Dénes Krk szigeti Mesterkurzusával kapcsolatban

Örömmel tájékoztatok minden kedves Érdeklődőt, hogy mától hivatalosan is lehet jelentkezni a Krk szigeten megrendezésre kerülő Gulyás Dénes Mesterkurzusra!

Részletes információkat, illetve az elektronikus úton kitölthető Jelentkezési lapot az alábbi linkre kattintva találtok:

Gulyás Dénes – Mesterkurzus – 2016. szeptember 10-18.

Gulyás Dénes Mesterkurzus Krk szigeten

Gulyás Dénes fotó krk-sziget-stara-baskaAmikor eldöntöttük, hogy Krk szigetre költözünk, nem titkolt célomul tűztem ki, hogy mesterkurzusokat, koncerteket is szervezzek, amire számomra kedves és nagyra becsült előadóművészeket invitálok majd meg.

Nagyon büszkén és boldogan jelentem be, hogy első Mesterkurzusunkat Gulyás Dénes operaénekes fogja tartani 2016. szeptember 10-17-ig. A kurzus alatt kiváló kollégája Mazalin Wanda látja el a korrepetítori feladatokat.

Számomra nagyon fontos volt, hogy a hagyományos mesterkurzusok tematikájától eltérően, az éneklésen kívül sok kirándulás, közös program is legyen, melyek során lehetőség nyílik szakmai, baráti beszélgetések egész sorára, feltöltődésre, kikapcsolódásra, és az alkotó munkára való maximális inspirációra.

Nagyon örülök annak a nagy érdeklődésnek, amely máris övezi a Mesterkurzust!

Hamarosan megjelenik hivatalos ismertetőnk is, a letölthető jelentkezési lappal együtt.

Addig pedig szívesen adok felvilágosítást mindenkinek a jani.gabriella@gmail.com-on.

Búcsúzás

Utolsó heteimet töltöm tanítással. Márciusban külföldre költözünk, így  – nehéz szívvel bár, de – el kell köszönjek jelenlegi tanítványaimtól, akik évek óta hűségesen kitartottak mellettem.

Nem könnyű egy tanár életében a tanítvány kezének elengedése.  Az óráról órára elért legapróbb sikerek, vagy épp  nehéz pillanatok szoros kötődéseket alakítottak ki közöttünk, amelyeket képtelenség egyik napról a másikra feladni.

Nagyon remélem, hogy mindenki gazdagodott a közös munka során, és lesz az éneklésnek helye az életükben a búcsúzásunk után is.

Azok pedig, akik most készültek épp eljönni hozzám, ne csüggedjenek!  Keressék meg a számukra tökéletes tanárt, akivel legalább olyan csodálatos harmóniában tudnak majd dolgozni, mint ahogy én a tanítványaimmal!

 

 

Befejeződött a Szálkai Nyári Énekestábor

Befejeződött az idei táborom is. Ha röviden kéne írnom róla, ezek jutnának eszembe: Fantasztikus élmények, remek munka, jó társaság, vidám hangulat. Idehaza olvasva a táborozók véleményét, elégedett vagyok. Talán csak az időtartamával volt gondjuk, rövidnek tartották az egy hetet.

Mindenkinek sok nyereséget adott ez a hét. Ime néhány gondolat a táborozóimtól:

„Nagyon jó önismeret volt a számomra.”

„Tanulni és tapasztalni szerettem volna, és ezt teljes mértékben elértem.”

„Új és érdekes embereket, egyéniségeket sikerült megismerni, tőlük sokat tanulni, sokat beszélgettünk. A régi csibészekkel is talán még inkább sikerült mélyíteni a kapcsolatot, és építeni azt az egyfajta családi köteléket, amit a janigabizmus ad.”

„Rengeteg élményt, hangi és előadásmódbeli fejlődést, sok új barátot szereztem, akikkel annyira közel kerültem, hogy szeretném velük tartani a kapcsolatot. Új lendületet, feltöltődést, szeretetet, sok ölelést, zene szeretetet, együtt éneklést, az összefogást főzés közben, együtt mosogatásokat, mély beszélgetéseket, beénekléseket, tornát.”

Remek kollégák voltak segítségemre ahhoz, hogy ilyen jól sikerüljön minden. Hálásan köszönöm Rubind Petinek, Grósz Zsuzsinak és Fehér Tibinek a lelkes, kitartó munkát!

Jövőre folytatjuk!

 

11232950_844441622271452_1665982119797933658_n

MESTERKURZUS 2015. szeptember 17.-20. Balatongyörök

JANI GABI MESTERKURZUS

2015.09.17.-20.

Balatongyörök

STAR VILLA

A Mesterkurzuson zongorán közreműködik: Grósz Zsuzsanna, a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára

A mesterkurzus anyaga: (3-5 dal, vagy ária, bármelyik zenetörténeti korszakból)

Jelentkezési határidő: 2015. augusztus 1.

Jelentkezési feltételek

  • Kitöltött jelentkezési lap
  • Önéletrajz
  • Hangzó anyag (koncertfelvétel, vagy otthon rögzített dal, vagy ária)
  • A részvételi díj befizetését igazoló bizonylat másolata

Részvételi díj

  • aktív hallgatók részére: 20.000.-
  • passzív hallgatók részére: 10.000.-

Szállás díja reggelivel: 5.500.-/fő/éj

Igény szerint kérhető:

Ebéd: 1.500.-/fő/nap

Vacsora: 1.500.-/fő/nap

Szállás helyszínéről információk itt: http://www.starvillabalaton.com/hu/

Megjegyzés

A Mesterkurzus 15 fő részére tud aktív részvételt biztosítani, 10 fő pedig passzív hallgató lehet. Amennyiben ennél többen jelentkeznek, úgy a tanárok a beküldött hangzó anyagok alapján választják ki azokat, akikkel dolgozni szeretnének. Erről minden jelentkezőt időben értesítünk.

Abban az esetben, ha valaki aktív hallgatónak jelentkezett, de a keretbe már nem fér be, lehetősége lesz passzív hallgatóként részt venni a kurzuson. Ez esetben a már befizetett részvételi díjból visszakapja a különbözetet.

Cím:  Jani Gabriella 1106 Budapest, Nagyicce utca 5.

e.mail: jani.gabriella@gmail.com

Tel: 06-70/420-0839

Star Villa 3

 

 

Mi történik egy meghallgatáson?

Ha megérik benned az elhatározás, hogy énekelni tanulj, elsőként keresned kell egy énektanárt. Ehhez ma már nem kell sokat kutatnod, hiszen az interneten egymást érik a hirdetések. Csak azt kell tudnod, milyen céllal vágunk bele a tanulásba.

Gondolkodtál már azon, milyen szempontok alapján érdemes keresgélned? Ha még nem, szívesen ajánlok néhány átgondolandó kérdést.

  • Milyen céllal szeretnél énekelni tanulni?
  • Számodra milyen az ideális énektanár?
  • Milyen műfaj iránt érdeklődsz?
  • Mennyi időt tudsz szánni az énekórákra?
  • Milyen anyagi lehetőségeid vannak?

Continue reading →

Szorongásoldás énekléssel

Amikor valaki eljön hozzám meghallgatásra, gyakran hallom a következőket:

  • „Gyerekként kinevettek a többiek, amikor énekelni kezdtem.”
  • „ A tanárom azt mondta, inkább maradjak csendben, mert túl hamis vagyok.”
  • „ Nem tudom megítélni, hogy van-e egyáltalán hallásom.”
  • „Nem merek énekelni, mert félek, hogy rossz hangom van.”
  • „Az éneklés számomra mindig egy elérhetetlen vágy lesz.”
  • „Szeretnék felszabadultan énekelni, de nem merek.”
  • „Szorongok, ha arra gondolok, hogy énekelnem kell.”

Az ilyen és ehhez hasonló mondatok hátterében akár évtizedek óta beépült szorongások állhatnak, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, mikor valaki szeretne énekelni tanulni. Ha nem tárjuk fel a probléma gyökerét, nem tudunk segíteni. Egy énektanárnak nem csak az a feladata, hogy technikailag képezze a tanítványait. Az énekhang a LÉLEK hangszere, és bármilyen szorongás, feszültség, zavar leküzdhetetlen akadályként tornyosulhat az elé, aki felszabadult éneklésre vágyik.

Épp ezért, a jó énektanár kellő empátiával kell, rendelkezzen, hogy ezeket a bonyolult, fájdalmas lelki folyamatokat fel tudja oldani a tanítványban. Egy szorongó embertől hiába is kérnénk, hogy nyissa ki a száját nagyobbra, amikor énekel, vagy adjon erőteljesebb hangot ki magából. Ismernünk kell a szorongás lelki és testi tüneteit, és segítenünk kell azokat feloldani.

A bátorításnak, pozitív megerősítésnek minden tanulási folyamatban fontos szerepe van. A legkisebb előrelépést is nyugtázni kell, és sosem szabad türelmetlenkedni. Egy szépen megszólaló hang, egy jó helyre vett levegő, egy jól artikulált szöveg, egy apró mosoly hihetetlen erővel és lelkesedéssel tudja előre vinni a tanulni vágyó diákot.

Az éneklés csodálatos érzés, amit sokan meg szeretnének tapasztalni, függetlenül attól, hogy professzionálisan, vagy kedvtelésből, önmaguk szórakoztatására művelnék-e. Természetesen az a legjobb, ha valaki tanár segítségét kéri, de bizonyos gyakorlatok egyedül is elsajátíthatók.

A hangképzés alapjai egyszerűen című könyvemben ilyen gyakorlatsorokat állítottam össze, és igyekeztem összefoglalni mindazt, amit fontosnak tartok az éneklésről.

Ha érdekel, és még nem olvastad, letöltheted a weboldalamról INGYEN! Cserébe csak néhány kérdésre kérek tőled választ.

Kívánok neked felszabadult, örömteli éneklést!

FARSANG

„Itt a farsang, áll a bál…”

Mi már készülünk a farsangi házi koncertünkre. Hogy mivel?

farsang-nemet

Azt a feladatot adtam tanítványaimnak, hogy válasszanak olyan énekelni valókat – a műfaj bármi lehet – ami mulatságos, meghökkentő, valami olyasmi, amire a többiek nem számítanak. Koreográfia, kosztüm, bármi helyénvaló, ami a társaság szórakoztatását szolgálja.

Beindultak a titkos próbák, és bevallom, remekül érzem magam az énekórákon. Mindenki remekelni fog.

És hogy én mivel készülök? TITOK. De annyit szívesen elárulok, hogy énekelni fogok.

Nagy fába vágom a fejszémet…

forgatásJanuárban nagy fába vágom a fejszémet. Elkezdem a „Hangképzés alapjai egyszerűen” című könyvemhez a majd szintén letölthető videó felvételeit. Szeretnék egy olyan használható anyagot összeállítani, amely hatékony segítséget tud nyújtani azoknak, akik letöltötték már a könyvet, és szeretnék tovább mélyíteni a tudásukat.

Ahhoz, hogy mindenki számára hasznos és jól érthető tudnivalókat, gyakorlatokat vegyünk fel, elsőként drága tanítványaim segítségét kértem. Arra voltam kíváncsi, vajon ők miket látnának szívesen egy hangképzésről szóló videó anyagban. Rengeteg jó ötletük volt, amelyeket be is építünk majd a felvételekbe.

Kíváncsi lennék arra, Te mit néznél meg szívesen? Miben tudnék személy szerint Neked segíteni? Mivel minden ötletnek nagyon örülök, kérlek, írd meg nekem a jani.gabriella@gmail.com– ra!

Segítsük egymást, hogy könnyebben menjen az Énektanulás!

ÚJÉVI FOGADALMAK HELYETT…

januárÚjévi fogadalmak? Ugyan minek?

Inkább valósítsd meg az álmaidat! Azokat, amelyeket már régóta dédelgetsz magadban.

Lehet, hogy épp az éneklés az?

Talán énektanárt keresel?

Amennyiben úgy érzed, ideje tenned valamit azért, hogy elérd amit szeretnél, van egy ötletem a számodra:

  •  írj nekem (jani.gabriella@gmail.com)
  • vagy hívj fel (06-70/420-0839)
  • egyeztessünk egy időpontot
  • és gyere el hozzám egy INGYENES meghallgatásra!

A meghallgatáson kiderül, én vagyok-e a számodra megfelelő tanár. Ha mégsem, legalább volt egy klassz énekórád. Mit veszíthetsz?

Szeretettel várlak!

Viszontlátásra 2014! Isten hozott 2015!

2015Nagyszerű évtől veszek búcsút, és minden bizonnyal egy még nagyszerűbb felé veszem az utamat. De még mielőtt elindulok, jól esik kicsit visszanézni és felidézni a legemlékezetesebb eseményeket.

  • Mentoráltamat, a marosvásárhelyi Erdős Róbertet felvették a Szent István király Zeneművészeti Szakközépiskola magánének tanszakára.
  • Szilágyi Zita tanítványom részt vett élete első énekversenyén, ahol nagyon szépen szerepelt.
  • Ujj Viktor tanítványom Veszprémben nagy sikerrel játszotta el István szerepét az István a király című rockoperában.
  • Több alkalommal is rendeztünk Énekes találkozókat a házunkban.
  •  Nyári Énekes táborunkat Berkenyén tartottuk, ahol csodás környezetben, nagyszerű kollégákkal, és remek diákokkal dolgoztunk egy héten át.
  • Jómagam augusztusban Finnországban koncerteztem.
  • Befejeztem a hangképzés alapjairól szóló könyvemet, melyet már több százan le is töltöttek.
  • Meghívást kaptam Gömörhorkára (Szlovákia), egy csodálatos felvidéki nőkarhoz, a Korona énekegyütteshez, kórus és egyéni hangképzéssel kapcsolatos workshop megtartására.
  • Végül, de nem utolsó sorban, tanítványom mindegyike rengeteget fejlődött, és bátran kijelenthetem, hogy boldoggá teszi őket az énekléssel való foglalkozás.

Egy tanár életében ezek az igazán nagy pillanatok. A 2015-ös év sok feladatot tartogat még számomra, de a lelkesedésem töretlen, és folytatom a munkát!

Mindenkinek nagyon boldog, sikerekben gazdag új évet kívánok!

 

WORKSHOP utáni gondolatok

DSCN9702WORKSHOP utáni gondolatok

Október 24-én, péntek délután találkoztam először a Korona Énekegyüttessel. Már akkor megfogott az a családias, szeretetteljes hangulat, amely jellemzi őket.

Bemutatkozásomat követően elbeszélgettünk arról, ki hány éve énekel, és milyen problémái vannak a hangképzésben. Aztán elkezdtük a közös munkát.

A hangulat remek volt, rengeteget nevettünk, és úgy érzem, sok mindent át tudtam adni abból, amit én is tanultam korábbi mestereimtől a kórushangképzésről.

Másnap egyénileg is lehetőségünk volt dolgozni. A kezdeti izgulások szerencsére hamar elszálltak, és egy igazán jó hangulatú, mindenki számára több tanulsággal járó, izgalmas felfedezésekben gazdag napot tölthettünk együtt.

Nagyon élveztem az együttlétet ezekkel a csodálatos hölgyekkel, és hálás vagyok, hogy elfogadták, amiket mondtam, bizalommal, kedvességgel és nyitott szívvel követték az utasításaimat.

Bízom abban, hogy segítettem nekik, és megígértem, hogy amint lehet, visszatérek, és folytatjuk a munkát.

DSCN9790

KÓRUSHANGKÉPZÉS WORKSHOP SZLOVÁKIÁBAN


1461088_661628130543077_1675120893_n
2014. október 24-én Szlovákiába utazom, a pelsőci Korona Énekegyüttes meghívására, ahol egy két napos Workshop keretein belül a kórushangképzéssel és egyéni hangképzéssel fogunk foglalkozni.

Karnagyuk, Tömöl Gabriella, régi, kedves tanítványom volt a Pécsi Tudomány Egyetem Művészeti Karán, így nagy örömmel fogadtam el a felkérést.

Kíváncsian  és izgatottan várom a közös munkát!

10357599_844446345594587_948300674423725899_n

ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN ÚJRA

Szeretem az őszt. A színeit, az illatát, a hangulatát.

az-oszJól esik a napsütésben melengetni az arcomat, séta közben bokáig járni az avarban,

esős időben bekuckózni a kanapéra egy csésze forró, illatozó teával, és csak úgy LENNI.

Úgy alakítottam az életemet, hogy mindez a csoda beleférjen.

Mindenkinek szüksége van valamire, ami a hétköznapi stresszt feloldja, ami feltölti őt, megújítja energiáit.

Számomra a családom és a természet jelenti mindezt.

NEKED MI AD FELTÖLTŐDÉST? MI OKOZ ÖRÖMET? HOGYAN SZABADULSZ MEG A STRESSZTŐL?

Gondoltál már arra, hogy énekelni tanulj? Tudtad, hogy az éneklés jótékonyan hat az ember testi, lelki, pszichés állapotára?

Ha nem hiszed, tégy egy próbát!

GYERE EL HOZZÁM, ÉS ÉNEKELJ VELEM!!!

Az első óra mindenki számára ingyenes. Meghallgatlak, beszélgetünk kicsit, és eldöntheted, tanulnál-e velem tovább.

Hívj a 70/420-0839-es számon, és egyeztessünk időpontot!

FELVÉTELI AUGUSZTUS VÉGÉN

Ha már gondoltál arra, hogy énekelni tanulj, de még nem kerestél tanárt, vagy egyszerűen csak nem találtál rá a megfelelőre,

van számodra egy remek ajánlatom.felvételi augusztus

Gyere el hozzám augusztus 25.26.27.-én 13 és 18 óra között! 

Ha nem akarsz sorba állni, hívj fel, és egyeztess velem időpontot!

Szeretnéd tudni, hogyan zajlik egy felvételi nálam? 

Garantálom, hogy stresszmentesen, mivel számomra az a legfontosabb, hogy te felszabadultan, görcsmentesen tudj bemutatkozni nekem. Az éneklés csodálatos élmény, amit csak akkor lehet igazán jól művelni, ha minden szorongást kiiktatunk belőle.

Először egy rövid bemutatkozást kérek, amikor mesélsz magadról, és elmondod, milyen célokkal jöttél el hozzám.

 Legjobb, ha hozol magaddal egy dalt is, amit a legjobban szeretsz énekelni, amiben meg tudod mutatni a hangodat.

És természetesen én is megdolgoztatlak kicsit, mert mindkettőnk számára fontos, hogy kiderüljön, hogyan tudnánk együtt dolgozni azért, hogy még jobban énekelhess.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, még nincs késő jelentkezni!

Szeretettel várlak!

 

BACH KONCERT OULUBAN

Teljes képernyő rögzítése 2014.08.07. 74235

 

Oulu dóm

 

2014. augusztus 14-én újra Ouluba (Finnország) utazom, mert meghívást kaptam a

                                           MŰVÉSZETEK ÉJSZAKÁJA

nevet viselő, nagyszabású kulturális rendezvényre.

A koncert időpontja: 2014. augusztus 21.  21:00 óra

Koncertem helyszíne az oului Dóm lesz, ahol 2013. decemberében már 3 alkalommal is felléptem.

Marosvári Péter orgonaművész, énekművész barátom segítségével, és két finn kollégával BACH kantáta áriákat fogunk előadni.

FELVÉTELI AZ ÉNEKTANULÁS CSAPATÁBA

Alig egy hónap múlva már szeptembert írunk, és kezdődik az újabb tanév. általános-iskola

AUGUSZTUS 25.-26.-27.-én, 13 órai kezdettel várok mindenkit, aki szeretne felvételt nyerni hozzám, és remek csapatomba!!!

Helyszín: 1171 Budapest, Lepkeszeg utca 7.

13 órától 18 óráig várom a jelentkezőket!

Bejelentkezési lehetőség, és időpont egyeztetés az alábbi számon lehetséges: 70/420-0839

GYERE, ÉS LEGYÉL  TE IS AZ „OSZTÁLYUNK” TAGJA!!!

 

 

Véget ért a 3. Nyári Énekes tábor Berkenyén

A 3. Nyári Énekestábor diákjai így írtak arról, mit adott nekik a tábor: 

„Sikerült visszaszereznem az önbizalmamat az énekléssel kapcsolatban, és új utakat, terveket nyithatok meg a jövőben, a tanácsoknak és a visszajelzéseknek köszönhetően. Érzem, hogy rengeteget fejlődtem egy hét alatt lelkileg és technikailag DSCN5817is…
ÖNBIZALOM, ami egy olyan lehetőség kapcsán alakult ki, amiről talán csak álmodni mertem. Sok új technika, rengeteg tanács, sok új ember. És a legfontosabb szó: ELHITTEM. Köszönöm!…”

” Megkaptam amiért jöttem. A biztatást és hitet. Vissza nyertem önmagamat…
Fantasztikus élmény volt átélni az egyes emberek sikerét, és azt a lelki gazdagodást, amit saját sikerül által éltek meg.Megismerhettem számos értékes és szép lelkű embert, rengeteg szeretetet és odafigyelést kaptam, szakmailag sikerült fejlődnöm…
Új barátok, új élmények, feltöltődés. A tanároktól iránymutatást kaptam, hogy a közeljövőben mivel érdemes foglalkoznom, miken kell dolgoznom…”

 

Csodálatos hét volt!  Nagyszerű érzés volt együtt dolgozni barátaimmal, kollégáimmal, és látni, ahogy a gyerekek napról napra, egyre jobban kinyílnak, fejlődnek. Aki lemaradt róla, ne aggódjon! Jövőre is lesz Énekes táborunk! 🙂

 

LÁTOGATÓ JEGYEK IGÉNYELHETŐK

Ne szomorkodj, ha lemaradtál ide Nyári Énekes táborunkról!!!

Van számodra egy különlegesen kedvező ajánlatunk!!!
GYERE EL, ÉS TÖLTS VELÜNK EGY NAPOT!!!
– Vegyél részt foglalkozásainkon!
-.Ismerd meg táborunk tanárait, diákjait!
– Nézz körül a környéken, mert gyönyörű!
-. Énekelj velünk!

NAPI és HETIJEGYEK korlátozott számban, 5.000.-/ 20.000.- forintos áron,  előzetes bejelentkezéssel kaphatók!!!

Érdeklődj ITT, vagy hívj a 70/420-0839-es számon!!!enektabor

 

TÁBORNYITÓ KONCERT

Hamarosan kezdünk!!!

3. Nyári Énekes tábor

TÁBORNYITÓ KONCERT

Helyszín: Berkenye, Római katolikus templom

Időpont: 2014.július 8. kedd, 20:00 óra

Fellépnek a tábor tanárai:

Somogyvári Tímea Zita

Rubind Péter

Jani Gabi

Csákberényi Nagy Anna

Telepó Zsófia

Zongorán és orgonán közreműködik: Bíróné Tósaki Kinga

Konferál: Varga Annamária

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!!!