Vélemények

Mindig fontosnak tartottam tanítványaim, művésztársaim, kollégáim véleményét. Természetesen a közös munka folyamatos visszajelzéseket tesz lehetővé.  Az itt szereplőket leginkább azok figyelmébe ajánlom, akik kíváncsiak arra, mit gondolnak rólam, miért ajánlanak engem másoknak is énektanárként.


„Ha tényleg szeretnél énekelni és jó énektanárhoz járni tanulni, akkor ne is keress tovább. Empatikus, de szigorú, emberi és jókedvű, tapasztalt és nincs olyan amit ne tudna a zenéről és az éneklésről.  Csak ajánlani tudom!” (Jankovich Maximillian)

„Eddig zenekedvelő voltam, most már kezdek zeneértő is lenni. Köszönöm a segítséged és a türelmed!” (Keresztes Anett)

„Gabival az éneklés számomra nem „egyszerű” énektanulás. A helyes önismeretem kialakulása mellett, a lelkem megnyugtatására is szolgál minden egyes énekóra. Úgy gondolom, hogy ez Gabi nélkül nem valósulna meg, a zenének ezt az oldalát nélküle nem ismertem volna meg.”

(Cser Nikolett – pszichológia szakos egyetemi hallgató)

” Egy énektanár kezébe tenni a hangodat nagy felelősség. Jártam olyan tanárnál, aki mellett majdnem hangszalaggyulladásom lett (szerencsére időben váltottam). Gabit a pécsi egyetemen ismertem meg. Tapasztalatból mondom, hogy emberileg és szakmailag is nagyon magas szinten van. Nem egy hétköznapi tanár. Minden műfajban jártas, tudja mit csinál. Mindegy, hogy fiatal vagy vagy idősebb, a személyedhez igazítja az órákat így hatékony és sikeres az énektanulás nála. Határozott és őszinte ember. Én nagyon szerettem az óráit. Remélem lesz alkalmunk újra együtt dolgozni, mert az énektanulás az, amit életed végéig tanulhatsz, de nem mindegy,hogy kinél teszed mindezt.”

(Szabó Judit – gimnáziumi ének-zene tanár)

„Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt Ha van, aki képes 10 éves görcsöt feloldani akkor az ő! Én már csak tudom. ” (Bakonyi Csilla – színművésznő)

„Nem nagyon tudok közeli, szeretett ismerőst, aki ennyire elvarázsolt volna ének-tudásával, mint Te, Gabi. Biztos vagyok abban, hogy nagyon sokan köszönhetik Neked azt a mámorító élményt, amit a zenével való tökéletes egyesülés tud csak adni. Legyen ez így minél többször, nagyon sokáig.” (Dunai Tamás – színművész)

„Annak idején, amikor a Művészeti Karra jártam, hivatalos korrepetítora voltam a tanszéknek. Bár egészen jól tudtam blattolni és zongorázni, a muzsikálást, azt, hogy egy zongorakísérő ne csak csupán „kísérő” legyen, Jani Gabinál tudtam, illetve kezdtem el elsajátítani. Megtanított arra, hogy a technikán, a lejátszott hangokon és ritmusokon kívül többletet is vigyek a zenébe, méltóképpen segítsem az énekest az adott kompozícióban, mellérendelt társa, partnere legyek, aki ugyanúgy tisztában van az alkotás tartalmi mondanivalójával. Ezt nagyon nagy dolognak tartom, és általa egészen más megközelítésből ismerhettem meg a szakmának ezen részét. Tudását, stílusismeretét, szuggesztivitását, az érzelmek és belső gondolatok kivetítését a zene által igen nagyra becsülöm és kizárólag pozitív élményekkel gazdagodtam általa, amiért a mai napig hálás vagyok.”

(Szabó Gabi – a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszék művésztanára)

„Őszinte, energikus, nyitott és empatikus személyisége, valamint következetessége és igényessége ideális kombináció egy énektanár esetében, arról nem is beszélve, hogy csodálatos hangja van, és nagyszerű zenész! Szerencsésnek érzem magam, hogy nála tanulhattam, olyasmit kaptam tőle, ami egész életemben elkísér.” (Fehér Ágnes – kutató biológus)

„Egyetemi tanulmányaim megkezdése előtt az egyéni énekórát nem szerettem igazán. Szükséges (kötelező) tantárgyként tekintettem rá. Azonban  Jani Gabi személyisége, emberismerete, s nem utolsósorban szakmai tudása és gyönyörű hangja elvarázsolt teljesen, találkozásunk első percétől kezdve!  Türelemmel, őszinte, építő kritikával segített hangom és egyéniségem felfedezésében, fejlesztésében. Az egyetemi „kötelező” hangképzés órák alkalmával így szereztem egész további életemet meghatározó csodálatos élményt, amelynek hatására végre megnyíltam, s megtanultam Gabitól azt is, hogy nem elég álmodozni, hanem bátor lépéseket is tenni kell annak érdekében, hogy az álmaink végül valóra válhassanak.” (Vadász Adrienn – zenetanár)

„Adott egy másodéves színinövendék. 2010 nyarán az Aida musical próbáin megismerkedik Gabival, aki korrepetitorként feladatul kapja, hogy a tánckarba verje a kórus részeket. Így kezdődött…
Az első próba után tudtam, hogy nekem még többet kell tőle tanulnom, mert ezen csöpp idő alatt is rengeteg dolog ragadt rám. Aztán jöttek a magánórák, egyre bátrabb lettem, megtanultam, hogy egy dal épp olyan, mint egy monológ és kezdek előadni, nem csak énekelni. S így történt, hogy a másodéves színinövendék -noha prózára jár- legszívesebben állandóan énekelne. És ez óriási részben Gabi érdeme.”  (Csákberényi -Nagy Anna)

„Harmadéves egyetemistaként azzal a meggyőződéssel léptem be új énektanárom termébe, hogy csupán csiszolgatunk a technikámon pár félévig, de hamar rá kellett döbbennem, ennél sokkal több minden zajlik ezeken az énekórákon. Nagyon sok mindent tanultam Gabitól mind szakmailag, mind emberileg. Az éneklés technikájáról, a művészi előadásról, a szívvel-lélekkel való éneklésről, s arról, hogy egy dal sokkal több annál, mint aminek első ránézésre tűnik, hogy hogyan halok meg én is egy picit Schuberttel, s éledek újjá Bachal és Vivaldival. Hogy mennyire fontosak az apró részletek, hogy aztán az „egész” tökéletes legyen. Utólag látom igazán, hogy nem egyszerűen jobb énekes lettem a közös munka során, hanem a lelkem, a személyiségem is csiszolódott, formálódott kezei alatt.  A mai napig fülemben csengenek tanácsai, miközben kislányomnak énekelgetek, s nagyon irígykedem minden meglévő, s leendő tanítványra! Keressétek Őt, s legyetek ti is részesei a JANIGABI- világnak!” (Prokk-Geráth Diána, ének-zene tanár)

„Jani Gabi…leginkább Janigabi, mert Ő egy „fogalom”. A zene nem az élete része, hanem zenéből van ő maga…és intellektus, elképesztő empátia, energia. Minden óra élmény nála, aki már próbálta, tudja. Talán sok is a jóból ez egy embernek, de benne tényleg megvan mindez!Ha valaki szeretne az éneklésről, a muzsikálásról, az életről mélységekbe menően többet tudni, akkor nála jó helyen jár. És közben még röhögünk is… hát persze hogy a humor sem hiányzik,  nem kell görcsölni!” (Bálint Ágnes – énekművész)

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy Jani Gabi növendéke lehettem. Abba a zeneiskolába jártam, ahol ő énektanár volt, később Pesten is tanultam nála, mint magántanuló.  Hihetetlenül zajlanak Vele az órák:) Tisztán emlékszem , mennyit nevettünk együtt és mégis mennyi új dolgot tanultam tőle. Ha valaki meg szeretne tanulni énekelni, akkor Jani Gabit kell választania! Ő nem csak egy tanár lett számomra, hanem egy olyan ember, aki még jobban megszerettette velem az éneklést. Úgy érzem, a barátom is lett, amit még sok  tanítványa elmondhat magáról.” (Isztl Melánia)
„Jani Gabi az „életmentő” hangképzéstanár az életemben.  Olyan időszakban találkoztam vele, amikor már egy ideje  felelőtlenül énekeltem nehéz dolgokat, és ennek a hangom komoly kárát látta.
Nem csak megmentette a hangomat, illetve komoly technikai tudást és alapokat kaptam tőle, hanem sok stilisztikai, ízlésbeli segítséget, és persze emberi tanácsot is.
Amikor nagy ritkán, a kórusban ülve, énekes szólistaként hallgathattam, külön élmény, minden alkalommal nagyszerű tapasztalat és élvezet volt. Köszönöm Gabi!”  (Hidvégi Nóra)

„Nem volt könnyű dolgom Nála… mindig a legtöbbet szerette volna kihozni belőlem és ritkán érte be kevesebbel. Ezért (is) nagyon hálás vagyok Neki. Ha valamit rosszul csináltam, nem csak azt mondta, hogy „rossz”, hanem azt is, hogy miért az és hogyan tudok rajta változtatni. Számomra valaki többek között attól válik jó tanárrá, hogy nekem van igényem a tanulásra mellette – nem érzem nyűgnek vagy kényszernek -, és Ő kétségtelenül az egyik legjobb tanár, akivel eddig találkoztam.”  (Vörös Ágnes)

 

„Imádtam az ének órákat. Gabi közvetlensége, humora, ugyanakkor rendkívüli szakmai hozzáértése, és őszinte, nevelő erejű szigora  számomra magát az egyetemet jelentette. Már egy évtizede is elmúlt, hogy diplomát szereztem, de ha új dalt tanulok, vagy a régieket elevenítem fel egy -egy előadáson, még mindig ezekből az évekből merítek. Nem csupán technikailag, de a korszakot, a szerzőt, a mű nyelvét, és mondanivalóját tanulmányozó munkában, az énekléshez való hozzáállásban is. Megtanultam, hogy a gondos és alapos felkészülés magabiztosságot, felszabadult előadást, és ezáltal hatalmas örömet és sikerélményt jelent. A klasszikus alapok ilyen mély elsajátítása tette lehetővé, hogy ma bármilyen éneklési stílust könnyen alkalmazok, legyen az könnyű zene, vagy barokk ária. Tiszta szívvel ajánlom Gabi óráit minden szerencsésnek, aki befér a képzésére.”   (Dukits Dalma – zenepedagógus, zeneterapeuta)