Rólam

1969. március 21-én születtem, Szekszárdon. Zenei tanulmányaimat 8 évesen, zongoristaként kezdtem a Liszt Ferenc Zeneiskolában, majd 1983-tól  a veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola szolfézs-zeneelmélet, később magánének tanszakán érettségiztem,   Veszely Gabriella tanítványaként.

1989-ben kerültem Szegedre, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanárképző tagozatára, ahol Sinkó György tanítványaként és a Vaszy Viktor Operastúdió tagjaként több szerepet is módomban állt eljátszani a dalirodalom és a barokk zene iránti elkötelezettségem mellett. 1992-ben magánének, kamaraművész-tanári diplomát szereztem, majd ezt követően az egyetemi tagozaton 1993-ban énekművészként végeztem.

1993-ban a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának tanára lettem, ahol 14 évig tanítottam hangképzést, magánéneket, kamaraéneket, dalirodalmat, operairodalmat és szakmódszertant.

1994-ben elnyertem az Alpok-Adria régió által meghirdetett kutatói ösztöndíját, és egy szemesztert töltöttem a grazi Hohschule für Musik und darstellende Kunst -on Martin Klietmann professzor tanítványaként.

2007-ben a Pécsi Tudományegyetem Művészeti és Általános Orvosi Karának közös, Művészetterápia képzésén zeneterapeuta diplomát szereztem.  Azeneterápiaszerepe napjainkban egyre inkább ismertebbé válik, és hiszem, hogy a zene segítségével számos problémát kezelni lehet, akár a tanításban, akár a gyógyításban.

2007 és 2012 között a siófoki Művészeti iskolában tanítottam, majd Budapestre való költözésem után magántanárként kezdtem el dolgozni.

A tanári pályához szenvedélyes viszony fűz, ami részben rendkívüli tanáraimnak, részben személyiségem sajátosságainak is köszönhető.  Több mint 20 éve vagyok a pályán, és soha nem gondoltam arra, hogy bármi mással kéne foglalkoznom. Szeretem és nagyra becsülöm a tanítványaim kitartását, akaraterejét, és boldog vagyok, ha sikereket érnek el az életükben.